Peuterwereld

Op onze peutergroep:

  • Werken we intensief samen met basisschool Rennevoirt
  • Komen peuters van werkende Ă©n niet-werkende ouders
  • Wordt er gespeeld, gezongen en plezier gemaakt
  • Hoef je niets mee te brengen; luiers en eten/drinken zijn inbegrepen.

Van peuteropvang naar basisschool
Bij Rennevoirt ondernemen we diverse activiteiten waar je peuter plezier aan beleeft. Gedurende de dag zijn er veel momenten waarin de sociale interactie centraal staat. Je peuter leert zo samenwerken met anderen. Goed kunnen samenwerken is belangrijk, zodat je kind straks een fijne start maakt op de basisschool. Onze peuteropvang hoort bij basisschool Rennevoirt.

Bij ons kunnen peuters vanaf 2 jaar terecht. We bieden peuteropvang voor werkende en niet-werkende ouders, inclusief gemeentelijke subsidie. We hebben 1 peutergroep, voor maximaal 16 kinderen per dag. Onze locatie is 40 weken per jaar open van 07:30 tot 13:00 uur (tijdens schoolvakanties zijn we gesloten).

Voor- en vroegschoolse educatie

We maken op deze locatie gebruik van een methode voor voorschoolse educatie, het zogenaamde VVE. Wij werken met de methode startblokken. De nadruk ligt op spelen, want van spelen leer je veel. Alle ontwikkelgebieden van de kinderen komen aan bod, we verwerken dit zo in het programma dat de kinderen niet het idee hebben dat ze aan het leren zijn. Het gaat dan om vaardigheden zoals; om kunnen gaan met taal, een dagritme volgen, werken volgens regels & afspraken die je met elkaar maakt en (fijn) motorische ontwikkeling.

Daarom kies je voor peuteropvang Rennevoirt

Locatie Rennevoirt bevind zich in basisschool Rennevoirt. Ouders hebben vrije schoolkeuze, maar zeker als je al weet dat je peuter bij Rennevoirt naar school zal gaan is het fijn dat je peuter al vriendjes maakt die hij ook op de basisschool nog zal treffen. Iedere peuter mag komen spelen, plezier staat bij ons voorop. Je peuter leert meedraaien met een groep en ontdekt nog beter wat hij of zij leuk vindt.

Openingstijden

Peuterwereld Rennevoirt is 40 weken per jaar open. Alle schoolvakanties (Regio zuid) en nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Maandag
07:30 - 13:00
Dinsdag
07:30 - 13:00
Woensdag (in overleg)
07:30 - 13:00 (in overleg)
Donderdag
07:30 - 13:00
Vrijdag
07:30 - 13:00
Openingstijden

Protocollen en documenten

Locatiebeleid Rennevoirt 2024

Protocol

GGD Rapport 2024

Rapport

Aanvullende voorwaarden en nadere uitleg Mondiaen 2024

Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan beleef de sfeer bij Peuterwereld Rennevoirt!
Aanmelden